Feminine embodiment practice

De meeste yogavormen zijn van oorsprong voor mannen gemaakt

Sensual Yoga is een vorm van lichaamswerk gestoeld op de vrouwelijke principes. In een samenleving die gaat over sneller, altijd maar meer, doen en bereiken is deze beoefening een ware antidote tegen stress, burn-out en een gemis aan verbinding met vrouwelijke kracht.

Stress, burn-out, over grenzen gaan of overweldigd worden door je gevoelens?

Als je dit regelmatig ervaart, ben je niet de enige. 70% van de mensen in een burn-out is vrouw. Dit komt omdat wij tegen onze natuur in leven. Onze samenleving is gestoeld op mannelijke principes: naar buiten gericht, doen, bereiken, steeds maar meer. Maar wij zijn cyclische wezens en hebben iets anders nodig om thuis te komen bij onszelf. That’s where Sensual Yoga comes in…

Stel je voor, hoe zou het zijn…

  • Om een diepgeworteld gevoel van veiligheid in jezelf te voelen en thuis te zijn in je lichaam.
  • Om te genieten van jouw levensenergie die door je heen stroomt, ook als je bijvoorbeeld de afwas doet of in een lange vergadering zit.
  • Om van je lichaam te houden en ervan te genieten, ongeacht hoe het eruit ziet?
  • Om onbeschaamd ruimte in te nemen en expressie te geven aan jouw authentieke ja’s en nee’s.
  • Om te luisteren naar de diepe waarheid in je bekken en een leven te creëren dat werkelijk bij jou past.
  • Om hard werken en controle los te laten en zacht en liefdevol te kunnen ontvangen.

Mareen over Sensual Yoga

” Elke vrouw zou moeten weten dat Sensual Yoga een manier is om terug te keren naar haar eigen sprankel.

Een veld van zachtheid en vrouwelijkheid. Een uitnodiging en handreiking om weer te durven voelen als vrouw. Daar helemaal ‘ja’ tegen te zeggen en je ruimte mee in te nemen. Het is een stapje naar ‘coming back home.”

Sensual Yoga is voor vrouwen die verlangen naar…

✨ zo welkom ✨

Over

Hallo, mijn naam is Roos…

De vraag hoe mijn vrouwelijke energie belichaamd te leven is waarom ik Sensual Yoga heb ontwikkeld. Het is een never-ending verdiepende ontdekkingsreis, waarin ik jou graag ontmoet.

Ik ben moeder van twee prachtige dochters, Mara (2016) en Elisa (2017) en draag met veel liefde en passie bij aan de herontdekking en bekrachtiging van de vrouwelijke energie in onszelf en in de wereld. Ik zie het als mijn missie om de heiligheid rond vrouw zijn, moeder zijn, seksualiteit en relaties terug te brengen.

 

What I teach

Belichaam je vrouwelijke kracht

Collectief zijn we de verbinding kwijt geraakt met de vrouwelijke kwaliteiten en vrouwelijke energie. Dit leidt tot:

  • Uitputting en burn-out met name onder vrouwen
  • Bekkenklachten en klachten rondom de cyclus
  • Onvervulde seksualiteit en relaties
  • Een gebrek aan levenslust, plezier en genot

Dit is wat andere vrouwen zeggen over Sensual Yoga

Sensual Yoga heeft me geholpen om meer plezier toe te laten en om te voelen dat dit mijn energie is en dat ik er niemand anders voor nodig heb. Ik zou absoluut zeggen ‘doen’.

Ik ben onder de indruk van de zuiverheid van de oefeningen en de diepte die als vanzelf in alle zachtheid aangeraakt werd. Wat een prachtige tools om jezelf te dragen en belichamen in het leven. En dat onder de bezielde en doorvoelde begeleiding van Roos.

Al jaren probeer ik contact te maken met mijn bekkengebied. Tijdens de eerste les voelde ik meteen al zo veel verbinding met mijn bekken. Ik voel nu ook heel duidelijk de verbinding met mijn yoni en zo veel levensenergie stromen.

Wauw wat werkt dit diep zeg. Ik zou het echt alle vrouwen aanraden. De space van aandacht en vertraging die je zet vond ik heel fijn. De oefeningen hebben heel veel in mijn bekken en levensstroom geopend.

De 5 principes van Sensual Yoga

let's rise together

Het team van Sensual Yoga

Roos Severins

Ik beweeg vanuit een diepe liefde voor de Aarde en een verlangen hier helemaal thuis te komen. Niets is voor mij vervullender dan het leven en alles wat daarbij hoort volledig te ervaren. Wij leven in een bijzondere tijd waarin we sinds generaties de mogelijkheid hebben om oude pijn, woede, angst, frustratie etc. werkelijk te ontvangen, zodat het niet doorgegeven hoeft te worden. Wij ontdekken en creëren nieuwe mogelijkheden in omgang met ons lichaam, relaties en seksualiteit. Hoe zou het zijn als we de onschuld en heiligheid van vrouw zijn, moeder zijn, seksualiteit en relaties weer zouden herinneren?

Aafje van Gemert

Ik heb een achtergrond als klassiek pianiste. Mijn leven lang zoek ik naar hoe de muziek en het leven vrijer door mij heen kunnen bewegen. Hoe ik me kan overgeven aan het mysterie dat het leven is. Deze zoektocht bracht me -naast het podium- bij stilteretraites, lichaamsgericht traumawerk, tantra, alexandertechniek en meer. In Sensual Yoga vond ik een beoefening die levensenergie en stilte samenbrengt. Een plek waar gestolde woede en zwaarte kunnen transformeren tot heldere begrenzing en gronding. En daarmee ook een plek om mijn hart te verzachten, te openen en diep te ontspannen in mijn levensstroom.

Jorinde Entius

Het aanwakkeren van de vrouwelijke kracht en het weer in verbinding komen met jezelf: dat is waarom Sensual Yoga zo belangrijk voor mij is. Je kunt bij mij terecht voor al je vragen over de cursussen van Sensual Yoga. Ik help je ook als het niet lukt om in te loggen. Wil je een review delen, dan hoor ik ook graag van je. Je kan mij bereiken door te mailen naar info@sensualyoga.com.

Vermoeidheid, een laag libido, over je grenzen gaan

Het is allemaal met elkaar verbonden. Vraag je je soms af waarom je moe bent, geen zin hebt om te vrijen en zo kritisch bent op jezelf? De kans is groot dat je je niet zo stralend voelt als je zou willen, wanneer je jouw vrouwelijke kracht niet belichaamt. Stop met zoeken buiten je en maak een deep dive in jezelf met deze transformerende vorm van lichaamswerk. It’s all within, vrouw.

Online mini cursus Gratis

Gratis Cursus: Embodied selflove

Deze minicursus helpt je om zacht en liedevol te zijn voor jezelf en je lichaam. Hoe zou het zijn als je lichaam een plek is waar je kan rusten en tegelijk een bron is van genot en bruisende levensenergie. Het kan echt!

Start nu

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je al een Sensual Yoga cursus gekocht en wil je hiermee verder? Met deze link kom je in de cursus omgeving, met daarin alle door jou gekochte cursussen. 

Zeker. Wat Sensual Yoga uniek maakt, is dat het niet gaat over het doen van een oefening of het bereiken van een resultaat. Maar dat je leert om jezelf in het moment helemaal te ontmoeten, precies waar je bent.
 
Je hoeft nergens aan voorbij te gaan, maar wordt juist uitgenodigd om heel intiem te worden met dat wat er in het moment in je is. Sensual Yoga is een zachte beoefening, die wel ook jouw kracht wakker maakt. Geen harde, forcerende kracht vanuit het hoofd. Maar kracht en levensenergie die van binnenuit stroomt.
 
De oefeningen activeren het zelfgenezen vermogen van jouw lichaam, die van nature EN als vanzelf jouw lichaam en hele systeem in balans brengt. Ook maak je verbinding met de bron van levensenergie in je bekken, met gegarandeerd meer energie als gevolg.

Zeker. De kans is groot dat je veel nieuws zult ontdekken in deze cursus. Sensual Yoga is een vernieuwende vorm van lichaamswerk, die invloeden kent vanuit verschillende stromingen proceswerk en tantra. Veel yoga docenten vinden hun weg naar Sensual Yoga en ontdekken hier een missing piece, waarvan ze niet wisten dat ze ernaar op zoek waren.

Sensual Yoga is een yoga vorm speciaal ontworpen voor vrouwen, in tegenstelling tot veel andere yoga vormen. We werken nauwelijks met traditionele asana’s, maar met oefeningen die afgestemd zijn op wat een vrouwenlichaam nodig heeft zodat je erin kan thuis komen. De oefeningen zijn vernieuwend en versterken de vrouwelijke kracht in je bekken.

Ja. Na betaling ontvang je een e-mail en heb je direct toegang tot de overzichtelijke cursusomgeving met alle oefeningen.

Ja. Je hebt geen ervaring nodig om deze cursus te volgen. Je hoeft niet flexibel te zijn of iets te kunnen. Het is belangrijk dat je de openheid en nieuwsgierigheid hebt om jezelf in het moment te ontmoeten. Maar als je dat niet zou hebben, zou je dit waarschijnlijk niet lezen 😉

De cursus ‘thuiskomen in je bekken’ is een uitgebreide introductiecursus met daarin een aantal van de de belangrijkste basisoefeningen van Sensual Yoga.
 
De cursus ‘belichaam je vrouwelijke kracht’ is hierop een perfect vervolg, met veel nieuwe oefeningen en verdieping van bestaande oefeningen. Belichaam je vrouwelijke kracht bestaat uit 10 verschillende lessen tussen 30- 75 minuten. De lessen zijn opgebouwd rond verschillende thema’s. Zo is er altijd een les die bij je past.

Ja, dat is mogelijk. Stuur een e-mail naar info@sensualyoga.com en we maken het in orde voor je.

Cursussen

Vind jouw online cursus

Ontdek de diepgaande kracht van de Sensual Yoga oefeningen en start direct thuis, vanuit jouw veilige plek, met een van onze self-paced online cursussen. 

Online €129

Thuiskomen in je bekken

Activeer de levensenergie in jouw bekken en verbind je met jouw wijsheid, diepe weten en authentieke kracht.

Online €33

Breastlove ~ Selflove

Verbind je met de compassie, zachtheid en liefde in je hart via het portaal van je borsten.

Online €397

Belichaam je vrouwelijke kracht

Een diepgaande en transformerende reis in het belichamen van je sensualiteit en vrouwelijke kracht.