Hét medicijn bij een negatief lichaamsbeeld

Er zijn maar weinig mensen die niet beïnvloed zijn door de beelden en verhalen uit magazines en commercials. Veel vrouwen hebben ideeën over het schoonheidsideaal geïnternaliseerd, wat leidt tot o.a. schaamte, kritische gedachten, eetproblemen en meer. Ook voor mij (Roos) persoonlijk heeft dit vele jaren mijn leven beheerst.

De ideeën over het schoonheidsideaal leiden vaak tot een negatief lichaamsbeeld en het continu bekritiseren van je lichaam, waardoor het moeilijk wordt om je erin thuis te voelen en te kunnen rusten. In deze blog lees je over wat voor mij hét medicijn is geweest: lichaamswerk ofwel Sensual Yoga.

Buik kracht zelfliefde

De gedachten over je lichaam fungeren als bescherming

Vaak zijn al de ideeën over hoe je eruit zou moeten zien, een afweermechanisme (bescherming) tegen onverwerkte pijn. Bijvoorbeeld: “Als ik maar mooi genoeg ben, dan mag ik er zijn.” “Of als ik slank ben, word ik geliefd.” En nog oneindig van dit soort varianten die door de media continu bevestigd worden.

Deze ideeën geven de illusie van controle en voorkomen daarmee dat je gaat voelen wat er in de diepte in je lichaam leeft aan oude pijn en onverwerkte ervaringen.

 

Waarom is Sensual Yoga zo helend bij een negatief lichaamsbeeld?

Sensual Yoga helpt je om je lichaam weer van binnenuit te gaan voelen. Je lichaam weer gaan voelen, helpt op verschillende manieren.

  1. Sensual Yoga helpt om steeds meer aanwezig te kunnen zijn bij de sensaties in je lichaam. Hiermee vergroot je je draagkracht en kun je steeds meer bedding geven aan je emoties. Het wordt steeds minder nodig om veiligheid te vinden bij de ideeën in je hoofd. Je lichaam wordt een steeds veiliger plek om te zijn.
  2. Het helpt je om te gaan voelen hoeveel pijn de ideeën en overtuigingen die je hebt doen. Dit is een hele belangrijke stap in zelfliefde en zal verandering van binnenuit in gang zetten.
  3. Door aanwezigheid, liefdevolle aandacht, beweging en adem te brengen bij blokkades en stroming in je lichaam gaat er steeds meer levensenergie stromen. Stromende levensenergie (shakti) is wat je van binnenuit doet stralen. Je hebt geen bevestiging van buitenaf of van de spiegel nodig om van binnenuit te voelen hoe mooi je bent.

De verbinding met je lichaam herstellen gaat stapje voor stapje. Maak hier niet het volgende ding van om te bereiken en een vink achter te zetten. Maar verbind je steeds opnieuw in het moment met: wat is er nu?

Kijk hier voor een overzicht van de aankomende Sensual Yoga cursussen of om direct een begeleide practice in je mailbox te ontvangen.

Online mini cursus Gratis

Gratis Cursus: Embodied selflove

Deze minicursus helpt je om zacht en liedevol te zijn voor jezelf en je lichaam. Hoe zou het zijn als je lichaam een plek is waar je kan rusten en tegelijk een bron is van genot en bruisende levensenergie. Het kan echt!

Start nu